Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Járai Zsigmond

Járai: A piac bizalmát meg kell őrizni

2011. May 08. 16:32
Járai: A piac bizalmát meg kell őrizni
Nemrég a 180 percben adott interjút Járai Zsigmond, a Nemzeti Bank Felügyelőbizottságának elnöke, volt pénzügyminiszter, és jegybankelnök.

Járai Zsigmond,


Már sikerült helyreállítani a befektetők bizalmát hazánkkal szemben, ami a kormányváltást követő, rövid távú gazdasági intézkedéseknek köszönhető – mondta az MR1 Kossuth Rádió reggeli műsorában Járai Zsigmond. A volt pénzügyminiszter közölte: a piac bizalmát meg kell őrizni, és még tovább kell növelni.

A kormány reálisan mérte fel azt, hogy néhány tízezer, vagy százezer munkahelyet közmunkaprogrammal is meg lehet teremteni – mondta

MNB

Járai Zsigmond a foglalkoztatáspolitikával kapcsolatban.

A jegybank volt elnöke szerint a devizahitelesek problémájának három felelőse van: a kormányzat, a bankok és a svájci frankban eladósodott lakosság. Ezért a terheket is ezek között a szereplők között kell egyforma arányban elosztani.

Járai Zsigmond beszámolt arról a vizsgálatról is, amely során a testület, az MNB egy 400 milliárd forintos kommunikációs pályázatát találta szabálytalannak. Járai szerint ezzel együtt összesen mintegy másfél milliárdos csomagról vélelmezi a felügyelő-bizottság, hogy jogsértő lehet.


Forrás:www.mr1-kossuth.hu

Járai Zsigmond hírportál

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu