Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Járai Zsigmond

Hitelek és tőzsde : Mit tehet a Magyar Nemzeti Bank?

2011. August 07. 15:34
Hitelek és tőzsde : Mit tehet a Magyar Nemzeti Bank?
Annak érdekében, hogy a hitelfelvevők körültekintően dönthessenek, a Magyar Nemzeti Bank a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével közösen tájékoztatót készített a túlzott eladósodás kockázatairól.
Fontos, hogy a hitelfelvételkor reálisan, de inkább óvatosan ítéljük meg hiteltörlesztési képességünket. Fontos pontosan tudni azt is, hogy változó kamatozásnál mi alapján

pszáf

számítják a kamatot, s az milyen gyakorisággal változhat. Az MNB és a PSZÁF azt is javasolja, hogy a hitelfelvevők számítsák ki, jövedelmük mekkora részét tudják – váratlan események után is – törlesztésre fordítani.

pénz


Egyébként Réczey Zoltán, a Buda-Cash Brókerház elemzője a hírTV-nek a tőzsdei bizonytalansággal kapcsolatban elmondta: A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának rendkívüli összehívása sem kizárható, azonban a „jegybanknak nem sok puskapora van”. Mindenesetre, ha lépésekre lesz szükség, akkor nyilvánvalóan valamilyen árfolyam-stabilizáló, forinterősítő intézkedéseket hajtanak végre – vélte.

A magyar adósok (közöttük, ne feledjük, nem csak magánszemélyek, hanem vállalatok és önkormányzatok is vannak) érdekében vajon a Magyar Nemzeti Bank is tehet-e lépéseket? A HVG elemzése szerint félő, hogy közvetlenül nem.


-kt-


Járai Zsigmond hírportál
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu