Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Járai Zsigmond

FB: irreálisan magas a Magyar Nemzeti Bank vezetőinek fizetése

2011. April 24. 13:35
FB: irreálisan magas a Magyar Nemzeti Bank vezetőinek fizetése
Túlzottan magasnak ítéli a Magyar Nemzeti Bank vezetőinek fizetését Járai Zsigmond, az MNB felügyelő bizottságának elnöke.

Magyar Nemzeti Bank


A felügyelő bizottság továbbra is ésszerűtlennek és indokolatlannak tartja az Magyar Nemzeti Bank vezetőinek túlzottan magas jövedelmét.A testület megállapította, hogy az MNB-ben a jövedelmek irreálisan magasak, elsősorban a vezetőké, akiknek átlagjövedelme eléri az évi 22 millió forintot, és így lényegesen meghaladják a kereskedelmi bankok hasonló jövedelem színvonalát.

Járai Zsigmond


Az MNB az elmúlt két évben annak ellenére növelte a béreket, hogy a piaci bérek a válság időszakában csökkentek. Járai Zsigmond kifejtette: az MNB nem alkalmazza azt a társadalmi elvárást, hogy az adófizetők pénzéből gazdálkodó szervezeteknél ne legyen havi 2 millió forintnál nagyobb fizetés, így évi 55 millió forintos jövedelem is előfordul.

Járai Zsigmond aláhúzta: a felügyelő bizottság javasolja, hogy a jövedelmeket a jelenleginél alacsonyabban, a nemzetközi gyakorlat szerint a kereskedelmi bankok átlagánál állapítsák meg, a társadalmi elvárások alapján alkalmazzák a havi 2 millió forintos jövedelmi korlátot és a vezetők részére kifizetett prémium mértékét jelentősen csökkentsék a jelenlegi 88 százalékos maximális érték helyett az éves jövedelem 25 százalékára.

Forrás:hír6.huJárai Zsigmond hírportál

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu