Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.29. - Friday, Mihály napja van.

Járai Zsigmond

Az új Költségvetési Tanács és az ÁSZ együttműködése

2011. April 16. 19:29
Az új Költségvetési Tanács és az ÁSZ együttműködése
Az új Költségvetési Tanács előnyeit a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság képviselői előtt Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke foglalta össze.
A háromtagú Tanácsot a 2008 végén az Országgyűlés által elfogadott LXXV. törvény alapján hozták létre, amely a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött megállapodás része

A Költségvetési Tanács (KT)

volt. Elnökét a köztársasági elnök, egy-egy tagját pedig a Magyar Nemzeti Bank elnöke és az Állami Számvevőszék elnöke jelöli.

„A Költségvetési Tanácsnak lehetősége lesz arra, hogy a kormánynak átdolgozásra visszaküldje a költségvetési törvényjavaslatot még a Parlamentnek történő benyújtás előtt" - mondta el Domokos László,

Domokos László,

az Állami Számvevőszék elnöke a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság Budapestre látogató delegációjának.

Az idei év elejétől kezdve a Költségvetési Tanács munkájában személyesen az ÁSZ elnöke vesz részt, aki jelentősen támaszkodik a háttérapparátusra is - tette hozzá Domokos László.

Az új Költségvetési Tanácsnak köszönhetően egyszerre lehet támaszkodni az ÁSZ és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által képviselt szaktudásra, mégpedig még azelőtt, hogy a büdzsé a parlament elé kerüljön, amire eddig nem volt lehetőség.

Forrás:www.aszhirportal.hu


Járai Zsigmond hírportál

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu