Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Járai Zsigmond

A Költségvetési Tanács tagjai továbbra sem kapnak fizetést

2011. December 30. 12:01
A Költségvetési Tanács tagjai továbbra sem kapnak fizetést

A Parlament Karácsony előtti ülésén a képviselők zárószavazás előtt vitatkoztak Magyarország pénzügyi stabilitásáról szóló törvényjavaslatról és az ehhez kapcsolódó zárószavazás előtti módosítókról.

Járai ZsigmondA Költségvetési Tanács az idei évtől működik jelenlegi formájában, miután tavaly decemberben az Országgyűlés olyan törvényi módosításokat fogadott el, melyek megszüntették a korábbi, független elemzői gárdával rendelkező intézményt. Azóta a tanács három - díjazás nélkül dolgozó - tagból áll.

Domokos László

A pénteki zárószavazás előtt álló stabilitási törvényhez két olyan zárószavazás előtti módosító javaslat is érkezett, ami a Költségvetési Tanács elnökének javadalmazását érinti.

Rogán Antal beszédében elmondta, hogy Matolcsy György javaslata a Költségvetési Tanács elnökének fizetéséről támogathatóbb, ezért a frakció azt támogatja.

Ezek szerint a KT jelenlegi elnöke, Járai Zsigmond nem kap havi közel kétmillió forintos fizetést, és a másik két tag (jelenleg Domokos László ÁSZ-elnök és Simor András jegybankelnök) szintén nem jogosult fizetésre.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu