Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.18. - kedd, Bernadett napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Világszabadalom lehet a lánc nélküli bicikli

2016. február 10. 13:05
Világszabadalom lehet a lánc nélküli bicikli

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért decemberi elismeréseinek átadásakor hangsúlyozta, hogy a hónap startup vállalkozása díjjal tüntette ki a 2014-ben alapított Stringbike Kft.-t.

A cég saját szabadalma teljes mértékben magyar innováció, egy kerékpár-hajtási rendszer, amely a hagyományos bicikliláncot egy erős kötéllel váltja ki. A hajtásrendszer hangtalan suhanási élményt biztosít, emellett mindig tiszta, nem kell olajozni, és érezhetően könnyebb hegymenetet tesz lehetővé, mint a hagyományos kerékpárok.

 

 
A díj decemberi nyertesei Varga Mihály társaságában


A Stringbike elődje, a 2010-ben alapított Stringdrive Technologies Kft. Az elmúlt években a két céget több magánbefektető és a Portfolio pénzügyi befektető támogatta összesen 315 millió forinttal a világszabadalom fejlesztésében. Tavaly januárban 100 millió forint értékben újabb külső befektetői tőkét vontak be, magánbefektetők (V3 partners) és a Széchenyi Tőke Alap 80 millió forintos támogatásával. Szebényi Tamás, a vállalat ügyvezetője a díj átvételekor elmondta, hogy a követező feladat a piacra lépés, Stringbike értékesítése világszerte.

MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu