Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Uniós forrás kutatás-fejlesztésre a Culevit Kft.-nél

2016. November 04. 14:31
Uniós forrás kutatás-fejlesztésre a Culevit Kft.-nél

A Culevit Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. több mint százmillió forintos európai uniós forrást fordíthat kutatás-fejlesztésre, a cég rákbetegek részére kifejlesztett tápszereket, étrend-kiegészítőket és kozmetikai termékeket gyárt.

A projekt keretében daganatos betegeknek ajánlott, speciális, gyógyászati célra szánt tápszert fejleszthetnek, amely hozzájárul majd a Culevit-termékcsalád bővüléséhez és a külpiacokon történő terjeszkedés elindításához is, ugyanakkor a cég készítményei iránt külföldön is nagy az érdeklődés. Az új termékben a tervek szerint tovább bővül az összetevők köre, illetve változik a készítmény alkalmazásának módja is.

 

Culevit Forte termékek rákbetegeknek

A cég magyar tulajdonú, 1993-ban alapították Budapesten

 

A projekt összesen 180 millió forint, megvalósítására 103 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a vállalat. A cég készítményei továbbfejlesztése érdekében 2009-ben új, speciális kutató és fejlesztő laboratóriumot hozott létre Pécsett, majd 2010-ben 90,4 millió forintos uniós támogatást felhasználva új, speciális tápszert fejlesztett ki a daganatos betegek részére, amellyel kétlépcsős klinikai vizsgálatokat is végeztek. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu