Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Új tanszéket hoztak létre az MI miatt

2022. May 19. 10:00
Új tanszéket hoztak létre az MI miatt

Az ELTE informatika karán a Bosch támogatásával mesterséges intelligencia tanszéket alakítottak ki.

Az ELTE és a Bosch Csoport együttműködésének köszönhetően az intézmény közvetlenül bekapcsolódhat az ipari innováció nemzetközi folyamataiba, míg a vállalat kutatás-fejlesztési tevékenysége számos eredménnyel gazdagodhat.

 


Számos kutatást valósítharnak meg az új MI tanszéken 

Az ELTE és a Bosch közös kutatási területe a 4-es és 5-ös szintű önvezetést támogató rendszerek fejlesztése, ahol a gépi intelligencia már teljesen emberi felügyelet és beavatkozás nélkül képes átvenni a járművek biztonságos irányítását. A Bosch az ipari háttér és a szaktudás biztosítása mellett a gyakorlati megvalósításban is segítséget nyújtott az ELTE-n létrehozott tanszéknek.

 

Az MI-vel kapcsolatban több projekt van folyamatban az egyetemen, melynek eredményei tudományterületek minden szintjén beépült a kutatásba és az oktatásba.

 

A megújult, 400 négyzetméteres tanszéken a tantermek mellett rugalmasan használható kutatói munkaállomásokat, az együttműködést segítő teret, workshop szobát és könyvtárhelyiséget is kialakítottak.

 

A beruházás elősegítheti, hogy a későbbiek során minél több ehhez hasonló együttműködés jöjjön létre hazánkban a felsőoktatás és az ipari szereplők között.

 

BG

Forrás: MTI

Képek: Szigetváry Zsolt

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu