Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.18. - csütörtök, Ilona napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Új pilléreken a nemzeti K+F+I startégia

2019. március 07. 18:33
Új pilléreken a nemzeti K+F+I startégia

A 2021 utáni fejlesztési időszakra szóló új nemzeti kutatási, fejlesztési és innovációs stratégia tudástermelésre és -áramlásra, együttműködésre, valamint tudásfelhasználásra és vállalati innovációra épül.

Szigeti Ádám, innovációért felelős helyettes államtitkár az Országos Innovációs Fórum zárórendezvényén elmondta, hogy a megújuló stratégiával Magyarország a kiemelt gazdasági területeken európai szinten jelentős kutatás-fejlesztési potenciálra tehet szert, valamint a kis- és középvállalatok széles körben képessé válhatnak az innovációk bevezetésére és létrehozására. Ismertetése szerint a stratégia célja többek között az innováció iránti fogékonyság javítása, a kreatív gondolkodásra és értékteremtésre való ösztönzés, valamint a korszerű, kutatás-fejlesztést támogató szabályozási keretrendszer és üzleti környezet megteremtése.

 

Több pillérre épül az új nemzeti kutatási, fejlesztési és innovációs stratégia

A stratégia célja többek között az innováció iránti fogékonyság javítása

 

Közölte, a tudástermelésben fontos szerepe van a kutatói utánpótlás biztosításának és a tudásalapú szolgáltatások erősítésének. Hozzátette, a stratégia egyebek mellett támogatja az innovációs ökoszisztéma szereplői közti aktív párbeszédet, valamint ösztönzi a nemzetközi kutatói mobilitást. Fontosnak nevezte a szellemi alkotások hasznosítását, és az egyetemek kutatás-fejlesztési tevékenységének erősítését. A helyettes államtitkár szerint a magyar gazdaság teljesítőképessége jelentősen fokozható, ha sikerül növelni a kkv-k innovációs képességét, ezért az innovációt ösztönözni kell.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu