Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.14. - vasárnap, Marcell napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Új élelmiszertechnológia megoldásokat fejlesztenek

2018. április 12. 11:06
Új élelmiszertechnológia megoldásokat fejlesztenek

Monszpart Zsolt, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese az agrár- és élelmiszertechnológiai innovációkról szóló nemzetközi konferencián az új élelmiszertechnológia megoldások kifejlesztéséről beszélt.

A rendezvényen Monszpart Zsolt elmondta, hogy a 2014 óta meghirdetett tematikus nemzeti kutatás-fejlesztési programokban mintegy 25 milliárd forint fordítható az élelmiszertechnológiai programokra. Kaposváron 4,2 milliárd forint támogatással fenntartható mezőgazdasági technológiákat fejlesztő felsőoktatási és ipari együttműködési központ jött létre - közölte. A 2015 óta magyar forrásból és az uniós strukturális alapokból támogatott innovációs projektek közel negyede, mintegy 93 milliárd forinttal támogatja az egészséges és helyi élelmiszerek előállítását, az agrárinnovációt. Hozzátette, a magyar vállalkozások és kutatóhelyek nemzetközi kapcsolatainak erősítése is szükséges.

 

Új élelmiszertechnológia megoldásokat fejlesztenek

Mintegy 93 milliárd forint támogatás jut az egészséges és helyi élelmiszerek előállítására

 

Sebők András élelmiszeripari innovációs szakértő, a rendezvény szakmai vezetője elmondta, a konferencia újabb projektek indítását alapozhatja meg egyebek mellett a feldolgozási folyamatok működésének javításáról, az energia, víz, anyag, munkaerő hatékony felhasználásáról és a veszteségek csökkentését elősegítő megoldások fejlesztéséről szóló előadásokkal és workshopokkal. A kétnapos rendezvényen 13 ország 130 magyar és nemzetközi szakembere vett részt. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu