Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.18. - kedd, Piroska napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Több mint kétezren kapnak Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjat

2019. augusztus 31. 12:43
Több mint kétezren kapnak Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjat

Az érvényes pályázatot benyújtók negyvenhat százaléka, több mint kétezer pályázó nyerte el az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjait idén - közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

A közleményben azt írták, a túljelentkezés kétszeres volt: több mint 4400 pályázat érkezett, mintegy 5,5 milliárd forint ösztöndíjigénnyel. A program négymilliárd forintos keretösszege a tavalyi évhez képest tizenhárom százalékkal több ösztöndíjas támogatását tette lehetővé - emelték ki. Ismertették, a nyertesek nettó 50-300 ezer forint támogatást kapnak öt, illetve tíz hónapon keresztül. A nyerteseket fogadó felsőoktatási intézmények pedig a saját pályázóik által elnyert ösztöndíj 40 százalékának megfelelő kutatási-működési támogatást kapnak.

 

Több mint kétezren kapnak Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjat

Több mint 4400 pályázat érkezett, mintegy 5,5 milliárd forint ösztöndíjigénnyel

 

A kiírásra a programban részt vevő huszonöt felsőoktatási intézmény valamelyikében eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytató alap-, mester- és doktori képzésben részt vevő hallgatók, doktorjelöltek, fiatal oktatók és kutatók pályázhattak. A program célja, hogy az egyéni kutatói-alkotói kiválóság támogatásával fokozza az egyetemek tudományos teljesítményét. A 2016 óta eddig több mint 6600 ösztöndíjat ítéltek oda - olvasható a közleményben. Kitértek arra is, a felsőoktatásba most belépő diákoknak kiírt pályázaton tíz százalékkal többen kaptak ösztöndíjat, mint tavaly.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu