Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.29. - Wednesday, Magdolna napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Több milliárdból fejlesztik az OVF informatikai rendszerét

2022. October 06. 20:42
Több milliárdból fejlesztik az OVF informatikai rendszerét

Az Országos Vízügyi Igazgatóság (OVF) hárommilliárd forintból fejlesztheti térinformatikai és IT rendszerét.

Az OVF három milliárd forintot nyert el a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) 2014-2020 közötti, vissza nem térintendő uniós forrásból, hogy fejleszteni tudja térinformatikai és alap IT infrasturktúráját.

 


A fejlesztés elősegíti a vízgazdálkodást

 


A közbeszerzési eljárásokat 2021-ben hirdették meg, a szerződéseket 2022 márciusban megkötötték, a fejlesztésekkel 2023 végéig, a pénzügyi elszámolás előtt be kell fejezniük a vállalkozóknak.


A fejlesztések célja a vízügyi ágazat támogatása geodézia, távérzékelési adatgyűjtéssel és az ezt kiszolgáló IT infrastruktúra fejlesztésével, amelyek elengedhetetlenek a vízgazdálkodás és az éghajlatváltozás hatásainak vizsgálatára.A projekt keretében az eddig különálló vízgazdálkodási célú adatbázisok összekapcsolásával egy új, integrált téradatbázis jön létre, míg a másik részében az IT javítása mellett az IT park korszerűsödik, valamint a térinformatikai adatok mennyiségének kezelésére alkalmas rendszerkörnyezetet alakítanak ki. Ennek megvalósítása érdekében 550 terrabájtra növelik a szervezet szerverkapacitását és 9 új szervert helyeznek üzembe. Mindemellett részletgazdag felbontást biztosító mérőrendszereket szonárokat is vásárolnak.A 12 regionális vízügyi igazgatóságnál hasonló célú fejlesztések várhatók, melyre a kormány jóváhagyott 7,43 milliárd forintot a Digitális Megújulás Operatív Program (DIMOP) keretében, de egyelőre függőbe került a program, mert a 2021-2027 uniós források kifizetését befagyasztották.

BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu