Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Szoftverpályázatok a Modern vállalkozások programban

2016. August 11. 09:22
Szoftverpályázatok a Modern vállalkozások programban

Szeptember elején jelennek meg a Modern vállalkozások programban a mikro-, kis- és középvállalkozások digitális fejlesztésére igényelhető szoftverpályázatok a Vállalkozz digitálisan! projekt keretében.

A projekt tavasszal indult, azóta csaknem 700 mikro-, kis- és középvállalkozás csatlakozott már, nyár végéig pedig további 300 vállalkozás csatlakozására számítanak. 2017 májusáig, a projekt végére, további 3000 vállalkozást auditálnak majd a tanácsadó hálózat szakemberei. Első lépésként a projekt tanácsadó hálózatában dolgozó szakemberek helyszíni auditot hajtanak végre a vállalkozásoknál. 

 

Modern Vállalkozások Programja

 

Az auditot követően javaslatot tesznek a digitálisan felkészült vállalkozás státusz kiadására vagy olyan fejlesztéseket javasolnak az egyes cégeknek, amelyek révén megkaphatják ezt a minősítést és ezzel 5 százalék vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak vállalati informatikai pályázatokon. A program azért indult, mert megalapozott statisztikák szerint a digitalizációt tekintve a magyar vállalkozások hatalmas lemaradásban vannak az európai uniós versenytársaikhoz képest.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu