Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.30. - csütörtök, Auguszta napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Száz cég közül nyert nemzetközi startup versenyt egy magyar vállalkozás

2017. június 08. 10:37
Száz cég közül nyert nemzetközi startup versenyt egy magyar vállalkozás

A Brain Bar Budapest fesztivál nemzetközi startup versenyén a Chempass nyerte idén a fődíjat, mesterséges intelligenciára épülő Chempass különdíjat is kapott.

A magyar fejlesztő csapat egyedülálló módon teszi lehetővé a kémiai folyamatok modellezését és új vegyületek tervezését, a szoftver a tervek szerint idén nyártól lesz elérhető. A Chempass a fődíj révén a Power Angels 150 ezer eurós befektetési ajánlatával és az OXO Labs féléves akcelerátor programjával lett gazdagabb, míg a különdíjjal egyéves ingyenes hozzáférést kap a Microsoft Azure felhőszolgáltatásához.

 

A Brain Bar Budapest fesztivál nemzetközi startup versenyén a Chempass nyerte idén a fődíjat, valamint különdíjat is kapott

A Brain Bar Budapest fesztivál nemzetközi startup versenyén a Chempass nyerte idén a fődíjat, valamint különdíjat is kapott

 

Idén több mint száz verseny jelentkezett a versenyre, nevezések Indiából és az Egyesült Királyságból is érkeztek. A további három különdíj közül kettőt a sakkot forradalmasító magyar Kontra Chess, egyet pedig a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők életét megkönnyítő telegyógyászati platform, a horvát vHeart kapta. A Brain Bar Budapest fesztivált idén harmadik alkalommal rendezték meg, melyen elismert nemzetközi szakemberek fejtették ki véleményüket, vitáztak az aktuális technológiai, kulturális és politikai trendekről.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu