Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.05.30. - Tuesday, Zsanett, Janka napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Pályaorientációs programot fejlesztett az OH

2021. October 14. 14:00
Pályaorientációs programot fejlesztett az OH

Az Oktatási Hivatal pályaorientációs platformot fejlesztett az általános és középiskolások számára.

Az EFOP-3.2.13-17-2017-00002 – „Az alap- és középfokú iskolák pályaorientációs tevékenységét, kiemelten az MTMI-készségeket és -kompetenciákat támogató pályaorientációs szakmai módszertan átfogó megalapozása és fejlesztése” című Európai Uniós vissza nem térítendő támogatással megvalósuló program keretében a fiatalok pályaválasztását segítő platformot fejlesztett az Oktatási Hivatal. A projekt megvalósítása 1 milliárd forintba került.

 


A program kérdésekkkel és feladatokkal segíti a gyerekek pályaorientációját

 

A 2017 és 2021 október végéig tartó projekt célja, hogy az általános és középiskolások számára bővítsék a pályaorientációs eszköztárat az életpályatervezés támogatásáért és felkeltsék az érdeklődésüket a matematikai, természettudományos, műszaki, informatikai pályák iránt.

 

A Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszköz (POM) önismereti kérdések feltevésével, valamint matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai készségeket vizsgáló feladatok megoldása által segíti a gyerekeket, hogy megtalálják az érdeklődésüknek és személyes kompetenciáiknak megfelelő karrierutat.  

 

A program során 1700 pedagógus akkreditált továbbképzésen, 1300 fő tematikus tájékoztatón vett részt, mellyel tovább bővíthették módszertani tudásukat, elmélyíthették pályaorientációs ismereteiket, valamint megismerték a kifejlesztett eszközt. Mindemellett ötleteket kaptak ahhoz, hogyan illesszék be a hétköznapokba a Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszközt.

 

A projekt kapcsán szakmai együttműködést támogató fórumokat és műhelyfoglalkozásokat szerveztek a tapasztalatok és bevált módszerek megosztásáért.

 

A Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszköz elérhető a https://pom.oktatas.hu/ oldalon.

 

BG

Forrás: MTI, Oktatás

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu