Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.10.01. - Sunday, Malvin napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Okosfejlesztéseket bemutató útikalauz készül

2018. October 07. 14:13
Okosfejlesztéseket bemutató útikalauz készül

Okosfejlesztéseket bemutató "útikalauzt" készít az Innovációs és Technológiai Minisztérium a hazai települések döntéshozóinak.

A tárca célja, hogy támogassa a hazai okostelepülések létrejöttét és segítse fenntarthatóvá tenni életüket. A kiadvány bemutatja, hogy a települések milyen korszerű, innovatív és fenntartható technológiákkal növelhetik gazdasági hatékonyságukat, hogyan vonhatják be fejlesztési projektjeik döntés-előkészítésébe a helyi lakosságot. Továbbá információt kaphatnak arról, hogy az ökológiai egyensúly megtartása mellett hogyan vegyék figyelembe a helyi adottságokat, a természeti és a társadalmi kölcsönhatásokat is.

 

Okosfejlesztéseket bemutató útikalauz készül

A hazai települések korszerű, innovatív és fenntartható technológiákkal növelhetik gazdasági hatékonyságukat

 

Ennek segítségével a települések egymástól is tanulhatnak és tovább növelhetik fenntartható fejlődésüket, ezzel biztosítva a magas színvonalú életminőséget a jelen és a jövő nemzedékének is. A kormány célul tűzte ki a fenntartható települési fejlesztések országos megvalósítását, valamint az intelligens városi szolgáltatások összehangolt bevezetését és működtetését. Ez a Modern városok program, a Magyar falu program, a Digitális jólét program és az önkormányzatok integrált településfejlesztési intézkedéseinek összehangolásával valósulhat meg.

 

MTI/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu