Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Nyelvtanulást segítő applikációt fejlesztettek középiskolások

2021. September 16. 13:05
Nyelvtanulást segítő applikációt fejlesztettek középiskolások

A budapesti Fazekas Mihály Gimnázium diákjai nyelvtanulást segítő applikációt fejlesztettek a krónikus beteg gyerekek számára.

A Morgan Stanley vállalat által meghirdetett versenyre diákok, pályakezdők és tapasztalt szakemberek jelentkezhettek. A felhívás célja, hogy az Amigos a gyerekekért Alapítvány partnereként innovatív tanulási eszközöket fejlesszenek krónikus betegségben szenvedő hosszabb távon kórházi gyógykezelésre szoruló gyerekek részére.

 

Nyelvtanulást segítő applikációt fejlesztettek a diákok

 

Az Amigos a gyerekekért Alapítványt 2014-ben azzal a céllal indították útjára, hogy a krónikus betegségben szenvedő gyerekeket a nyelvtanuláson keresztül motiválják a gyógyulásra. A versenyzőktől az Amigos digitális platformjára vártak játékos ötleteket, amivel szórakoztató módon tanulhatnak nyelvet a gyerekek.

 

A versenyre 55 külsős diák és szakember jelentkezett, akik 18 csapatot alkottak a vállalat informatikusaival. A hackathon első májusi fordulóján az ötletekre fókuszáltak, míg a második körben prototípust kellett alkotni.

 

A legjobbnak a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. és 12. évfolyamos tanulóiból álló Upgrade csapat bizonyult. A 4 diák Tóth Ambrus, Boér Bence, Szabó Kornél és Hervay Bence olyan mobilapplikációt fejlesztett ki, amely keresztrejtvényekkel, memóriajátékokkal könnyíti meg a nyelvtanulást, közben pedig tapasztalati pontokkal és jelvényekkel ösztönzik őket. Az applikációban számos könyvet is elérhetővé tettek a fejlesztők.

 

BG

Forrás: MTI, HVG, Világgazdaság

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu