Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Nemzetközi elismerés a digitális készségfejlesztésért

2018. May 10. 13:45
Nemzetközi elismerés a digitális készségfejlesztésért

Rangos nemzetközi elismerést kapott Magyarország a digitális készségfejlesztésért: a Legjobb Gyakorlat (Best Practice)-díjakat a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság által fejlesztett, két komplex oktatási anyag nyerte, mindegyik a társadalom számára nélkülözhetetlen digitális készségeket fejleszti.

A tájékoztatás szerint a díjakat négy kategóriában adta ki a nemzetközi ICDL közösség, amely az európai, azaz ECDL-országokon túl az összes földrész országát magában foglalja, a mezőnyben több mint 100 ország képviseltette magát. Magyarország volt az egyetlen ország, amely két kategóriában is Best Practice-díjat nyert: az IKT pedagógusoknak az oktatás-, míg az IT biztonság a társadalmi felelősség kategóriájában. 

 

Nemzetközi elismerés a digitális készségfejlesztésért

Magyarország volt az egyetlen ország, amely két kategóriában is Best Practice-díjat nyert

 

Az egyesület által kifejlesztett IKT pedagógusoknak modul a nem informatika szakos pedagógusok számára ad olyan módszertani tudást, amely a digitálisbennszülöttek között, a modern oktatásban kulcsfontosságú: ezáltal Interaktívan, Kreatívan Taníthatnak az oktatók. Az NJSZT a társadalom iránti elkötelezettség jegyében ingyenes tananyagot biztosít, amely bárki számára hozzáférhető. 

 

Nemzetközi elismerés a digitális készségfejlesztésért

Az NJSZT két komplex oktatási anyaga nyerte a díjat

 

Az IT biztonság modul - melyhez szintén akár a modul elvégzésétől függetlenül is hasznos, ingyenes tankönyvet jelentetett meg az NJSZT a Nemzeti Kibervédelmi Intézettel közösen - olyan problémákra irányítja rá a figyelmet, mint az internetes zaklatás és az adatlopások, ezzel pedig a felhasználói tudatosság növelését segíti radikális módon az évenként frissíteni kívánt tananyag. A téma fontosságát jelzi, hogy a modulhoz megjelent tankönyvet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is ajánlott munkaként hasznosítja.

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu