Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.12.07. - kedd, Ambrus napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia: az autógyártók is elkötelezettek

2020. április 10. 11:00
Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia: az autógyártók is elkötelezettek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kezdeményezett klímaügyi egyeztetés-sorozat keretében Kaderják Péter energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár a magyarországi autóipar vállalatainak vezetőivel egyeztetett a Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia konszenzusos megalkotása érdekében. A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv közlekedés zöldítését szolgáló intézkedéseinek sikeres végrehajtása a járműgyártók és -forgalmazók tevékeny közreműködését igényli - közölte a szaktárca.

Az ITM közleménye szerint a videokonferencián ezúttal az államtitkár a BMW Group Magyarország, a PSA Csoportot képviselő Opel Magyarország és a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének vezetőivel tekintette át a 2050-es klímasemlegességi cél eléréséhez szükséges lépéseket. Kaderják Péter hangsúlyozta, hogy az éghajlatváltozás szektorokon átívelő hatásaival szemben közösen kell fellépnünk. A Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia tervezetének fő célkitűzése, hogy Magyarország 2050-ig klímasemleges országgá váljon anélkül, hogy az átmenet terheit a legnagyobb szennyezők helyett a felzárkózó országoknak, a magyar embereknek kelljen viselniük. A cél eléréséhez szükséges, hogy valamennyi kibocsátó szektor, így az autóipar is alkalmazkodjon a változó körülményekhez. Az autógyártók aktív fellépése elengedhetetlen a klímasemlegesség megvalósításához.

 

Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia: az autógyártók is elkötelezettek

 

Az autógyártók egyetértettek abban, hogy a klímavédelmi célokat csak közösen lehet elérni, ehhez már ma konkrét intézkedésekre van szükség. A járműipar átalakulásának eredményeként várhatóan felértékelődik a helyi alapanyagok és alkatrészek felhasználása, ezzel rövidülni fog az iparági értéklánc.  Az ITM további egyeztetéseket tervez az érintett iparági, érdekképviseleti és civil szervezetekkel, amelyek a kerekasztal-beszélgetések során megfogalmazott javaslataikkal hozzájárulhatnak a szakmai és társadalmi konszenzuson alapuló Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia megalkotásához - áll a tárca közleményében.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu