Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.15. - hétfő, Mária napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Négyéves kutatás-fejlesztési projekt indult a Magyar Suzuki Zrt. vezetésével

2016. december 29. 09:28
Négyéves kutatás-fejlesztési projekt indult a Magyar Suzuki Zrt. vezetésével

5,3 milliárd forint értékben négyéves kutatási, fejlesztési, és innovációs projekt indult a Magyar Suzuki Zrt. vezetésével, keretében továbbfejlesztik a gyár gyártási és logisztikai rendszerét, és minden eddiginél korszerűbb prototípust fejlesztenek.

A projekt megvalósításához 2,712 milliárd forint saját forrás áll rendelkezésre, amit az Európai Unió 2,596 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással dupláz meg. A fejlesztéssel az autógyárból, egyetemekből, non-profit kutatóhelyből és beszállítókból innovációs hálózat jön létre. A tervek szerint az esztergomi autógyárban hálózatba kapcsolják a hegesztőrobotokat, hatékonyabbá teszik a gyáron belüli, illetve a gyárat és a beszállítókat összekapcsoló logisztikai rendszert, előkészítik a lézerhegesztés bevezetését, valamint új, kiváló műszaki tulajdonságú, költségtakarékos polimereket fejlesztenek a gépkocsigyártáshoz.

 

Magyar Suzuki Zrt.

Négyéves kutatási, fejlesztési, és innovációs projekt indult a Magyar Suzuki Zrt. vezetésével

 

A fejlesztések eredményeként a gyár korszerű, versenyképes, biztonságos tesztelt prototípust állít elő, amelynek súlya kicsi, fogyasztása és környezetterhelése csekély, karbantartási és javítási igénye minimális, széleskörű kényelmi és egyéb szolgáltatásokat nyújt a vezető és az utasok számára, továbbá a benne felhasznált anyagok 95 százaléka újrahasznosítható.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu