Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.10. - szombat, Judit napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Mesterséges Intelligencia tudástárat hozott létre a BME és az MNB

2022. január 27. 20:36
Mesterséges Intelligencia tudástárat hozott létre a BME és az MNB

A Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közösen mesterséges intelligencia tudástárat hozott létre.

Mesterséges intelligenciával kapcsolatos tudástárat hozott létre közösen a Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME). A kötetet a Gondola Kiadó adta ki, amely számos olyan tanulmányt dolgoz fel, amiből tanulhatnak azok, akik a mesterséges intelligenciáról többet szeretnének tudni.

 

Mesterséges intelligenciáról adtak ki kötetet

 

A "Digitális transzformáció technológiai kérdései - Digitális lábnyomaink, mesterséges intelligencia, ipari IoT" című a BME Villamosmérnöki és Informatikai (BME VIK), valamint Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának (BME GTK) oktatói írták az MNB és a BME között korábban megkötött együttműködés jegyében.

 

A kötetben kitérnek a technológiai kérdések társadalmi és üzleti vonatkozásaira, valamint a gépi tanulási modellek etikus használatának kérdéseire, a mesterséges intelligencián alapuló pénzügyi hatásokra.

 

A BME és a jegybank 2019-ben között megállapodás értelmében mindkét intézményben szakértők részvételével szerteágazó műhelymunkát folytatnak.

 

A megkezdett munka 2022-ben is folytatódik, három kutatóműhelyt tartanak-a Digitalizáció, Mesterséges Intelligencia és Adatkorszak, valamint a Zöld Pénzügyek, a Zöld Gazdaság és Felsőoktatási Innováció témakörében.

 

 

BG

Forrás: MTI

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu