Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.06.02. - Friday, Anita, Kármen napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Mesterséges intelligencia segítheti legyőzni a daganatos betegségeket

2022. July 15. 17:09
Mesterséges intelligencia segítheti legyőzni a daganatos betegségeket

Mesterséges intelligenciával támogatott lézermikroszkópot fejlesztettek, ami segítséget jelenthet a daganatos betegségek legyőzésében.

A 77 ING Kft., a Femtonics Kft., a Semmelweis Egyetem és a Természettudományi Kutatóközpont konzorciumában 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással valósították meg a fejlesztést a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

 


Mesterséges intelligencia segíthet a daganatos betegségek kezelését

A projekt célkitűzése volt, hogy a 77 ING Kft. mesterséges intelligencia alapú képfeldolgozó szoftverének, a Femtonics Kft. 42 szabadalommal ellátott lézer mikroszkóp családjának, a nemlineáris lézer fizika legújabb eredményeinek, valamint a Semmelweis Egyetem és a TTK intézetének onkológiai, genetikai, biokémiai, szövettani, immunológiai tudásbankjának, találmányainak, egymást sok részben átfedő K+F törekvéseinek összeházasításával, egy új, 3 fő piacirányt megcélzó daganat diagnosztikai és terápiás készülékcsaládot fejlesszenek ki.

 

A technológia műtét közben azonnali részletes szövettani diagnózis készítését teszi lehetővé a kvantummechanika eredményire épülő nemlineáris lézerpásztázó mikroszkópia, új antitest jelöléses eljárás és a mesterséges intelligenciára épülő képfeldolgozás, valamint az ezen alapuló döntéstámogatás segítségével.

 

BG

Forrás: MTI, 77 ING Kft

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu