Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Megvalósul a Startup Campus Budapest

2017. August 10. 11:05
Megvalósul a Startup Campus Budapest

A kormány határozata értelmében a Millenáris Parkban jöhet létre a Startup Campus Budapest.

A kormányhatározat szerint a az előkészítés hamarosan megkezdődik a  Millenáris Nonprofit Kft. által, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), valamint az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. bevonásával. A megvalósításra idén 1,8 milliárdot, jövőre 2,25 milliárdot, 2018-ben pedig 1 milliárd forintot biztosít a kormány.

 

Megvalósul a Startup Campus Budapest a Millenáris Parkban

A Startup Campus célja, hogy országszerte alakuljanak ki és erősödjenek meg az ígéretes ötletek felkutatását, fejlesztését és finanszírozását lehetővé tévő közösségi és képzési bázisok

 

Pálinkás József, az NKFIH elnöke korábban elmondta, hogy a Startup Campus program célja összhangban van a hivatal azon törekvéseivel, hogy országszerte alakuljanak ki és erősödjenek meg az ígéretes ötletek felkutatását, fejlesztését és finanszírozását lehetővé tévő közösségi és képzési bázisok. A program célja a felsőoktatásban születő innovatív ötletek vállalkozássá fejlesztésének támogatása, valamint a helyi K+F+I termékek és szolgáltatások regionális, üzleti akcelerációja.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu