Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Magyarország legnagyobb kutatás-fejlesztési központját építik Budapesten

2015. June 25. 21:30
Magyarország legnagyobb kutatás-fejlesztési központját építik Budapesten

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be 2015.06.25-én, hogy a Nokia Networks új telephelyberuházása 2 éven belül hazánk legnagyobb kutatás-fejlesztési központja lesz.

Az ingatlanpiaci válság óta a legnagyobb, folyamatban lévő irodapiaci beruházás keretében jön létre az új központ, amellyel  új dimenzió nyílik az infokommunikációs és távközlési (IKT) szektor fejlődése előtt. A 25 ezer négyzetméteren felépülő központ mintegy 55 millió euró befektetésből valósul meg, az épület környezettudatos minőségtanúsítvánnyal rendelkezik majd és megfelel a magas technológiai elvárásoknak is.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, innováció, kutatás-fejlesztés

 

Magyarország legnagyobb kutatás-fejlesztési központját építik Budapesten

 
Szijjártó Péter azt is elmondta: csak azok tartoznak majd az élmezőnyhöz hosszú távon, akik élen tudnak járni kutatás-fejlesztésben, ezért több mint 700 milliárd forint jut kutatás-fejlesztésre (K+F) az új uniós költségvetési időszakban. A gazdaságfejlesztés egyik fő pillére az innováció, amelynek kulcsfontosságú szerepe lehet egy saját erőforrásokra alapozott, önálló magyar gazdaság létrehozásában.  Ezért Magyarország egyik fő célja, hogy minél több kutatás-fejlesztési beruházás és innovációs kapacitás jöjjön az országba.

 MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu