Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.10. - szombat, Judit napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Magyar játék is felkerült a Google Play 2021-es toplistájára

2022. február 28. 12:03
Magyar játék is felkerült a Google Play 2021-es toplistájára

Az okostelefonok rohamosan gyors  elterjedésével mindennapos fogalommá vált az Android operációs rendszer és a Google Play áruház neve. A mobilpiacot alapvetően két operációs rendszer uralja, az Android és az iOS, de messze több eladott telefonon fut az előbbi, mint az utóbbi, hozzávetőlegesen 75:25 közöttük a piaci részesedés megoszlása.

Ma már nagyszámú magyar fejlesztésű androidos játék és egyéb alkalmazás is létezik és a magyar programozók se vallanak szégyent ezen a téren. Az androidos alkalmazások Mekkája, a Google Play áruház minden évben elkészíti az előző év legjobb alkalmazásainak listáját.

 

A fentihez hasonló kalandjátékok mellett az akció-, lövöldözős és kártyajátékok, valamint a különféle online kaszinó oldalak nagyon népszerűek az Android játékpiacán. Ezeken az oldalakon kiváló minőségben, megszakítás nélkül játszhat olyan népszerű játékokat, mint a kaszinó, rulett vagy blackjack. Ezek a játékok demo módban ingyenesek, de a rutinos játékosok valódi pénzben is játszhatnak. Az oldalak a legújabb technológiával lettek kifejlesztve, így valós időben, tökéletes felbontásban nyújtanak remek szórakozást a játékosok számára, amikor éppen szünetet tartanak a munkában, vagy pl. vonatra várnak, vagy sorban állnak valahol.

 

 

A Google Play elbírálói szabályzata értelmében nem az adott alkalmazás letöltéseinek a száma, vagy a felhasználók értékelései alapján áll össze a sikerlista, a legfőbb kritérium az adott alkalmazás innovatív jellege. Azonban, a 2021-es díjazás keretében létrehoztak egy olyan kategóriát is, amelyen belül a felhasználókra bízták a döntést. Ám, hogy mennyire is fontos a Google Play számára az innovativitás, azt mi sem támasztja alá jobban, mint a tény, hogy ezúttal kiterjesztették a díjazást a tabletekre is.

 

jatek2

 

Ez pedig magyar szempontból egy igencsak jónak tekinthető lépés volt, ugyanis épp ebben a kategóriában hirdettek magyar győztest.

 

A legjobb táblagépes játék ugyanis a Chicken Police - Paint it RED! lett, ami egy független magyar fejlesztői csapat, a The Wild Gentlemen munkája.

 

A Chicken Police vagy szabad fordításban “Csirkezsaruk” egy noir stílusú játék, amely ugyan felnőtt tematikájú, de a fekete humor elemeit se nélkülözi. Ráadásul, olyan klasszikus magyar rajzfilmek jelentették az inspirációt, mint a Kérem a következőt! vagyis Doktor Bubó kalandjai és a legendás Macskafogó.

 

A vérbeli noir krimiket idéző játék középpontjában egy kiégett és nyugdíj előtt álló, és egy feltörekvő, ambiciózus zsaru szerepelnek. Ők igyekeznek megoldani egy szövevényes ügyet, amely egy furcsa hölgy eltűnésével indul. Az androidos világ nyelve alapvetően az angol, de mivel itt magyar fejlesztőkről van szó, a játék magyar szinkronnal és felirattal is rendelkezik.

A díjazottak teljes listáját itt tudod megtekinteni.

 

Tenyérből az egész világ elérhető

 

A legutóbbi adatok szerint a világon nem kevesebb, mint három milliárd telefon vagy táblagép fut Android operációs rendszerrel. Ebből természetesen következik az igény, hogy a felhasználók a ma már szinte elavultnak tűnő asztali gépek helyett mobileszközeikről, a tenyerükből érhessék el a szolgáltatások legszélesebb körét. 

 

Így ma már léteznek olyan alkalmazások, amelyekkel parkolni tudunk akár több országban is, a bankszámláinkat tudjuk kezelni, nyelveket tanulhatunk, zenét hallgathatunk és természetesen játszhatunk is.

 

A játékok a Google Play áruház kínálatának a legkeresettebb része, a lista elején lévő játékok bőven több, mint 50 millió letöltéssel rendelkeznek.

 

Az androidos piac folyamatosan fejlődik, érdemes állandóan figyelni a legújabb, leginnovatívabb alkalmazásokat, amelyek a munkában és a pihenésben is tudnak valami újat kínálni nekünk.

 

J.M

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu