Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.30. - csütörtök, Auguszta napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Két magyar pályázat nyert Nemzetközi Minőség-Innováció 2016 díjat

2017. február 23. 12:58
Két magyar pályázat nyert Nemzetközi Minőség-Innováció 2016 díjat

A HungaroControl és a DAK Acélszerkezeti Kft. pályázata nyert Nemzetközi Minőség-Innováció 2016 díjat hét magyarországi pályázat közül.

A HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. a "Felelős és a környezet fenntarthatóságára irányuló innovációk" kategóriában, míg a DAK Acélszerkezeti Kft. a "Kis- és középvállalkozások minőség-innovációi" kategóriában kapta meg az elismerést. A Minőség-Innováió pályázatot 2007-ben indítota útjára Finnország elnöke, azóta több ország is csatlakozott, legutóbb Kína és Thaiföld. Magyarország 2013-ban kapcsolódott be a nemzetközi pályázatba, azóta az összes pályázat közül 10 százalékot magyarországi szervezetek nyújtanak be.

 

Minőség-Innováció díj

A HungaroControl és a DAK Acélszerkezeti Kft. pályázata  is Nemzetközi Minőség-Innováció 2016 díjat nyert

 

A HungaroControl Zrt. Európában először vezette be a szabad légtérhasználatot, melynek lényege, hogy az ország légterében a ki- és belépőpontok között a legrövidebb útvonalakon közlekedhetnek a repülőgépek. A DAK Acélszerkezeti Kft. a közlekedés biztonság területén kifejlesztett újszerű, acél közúti visszatartó rendszer kialakításáért kapta az elismerést. A zsűri figyelemre méltónak találta a termék egyszerűségét, a könnyű szerelhetőséget és karbantartást, melyek együttesen olcsó üzemeltetést tesznek lehetővé. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu