Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Kárpát-medencében és Magyarországon is fontos az innováció Matolcsy György szerint

2015. December 17. 21:50
Kárpát-medencében és Magyarországon is fontos az innováció Matolcsy György szerint

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke  szerint Budapest egy pezsgő innovációs központ, amely a kutatás-fejlesztésben a londoni, vagy párizsi innovációs térség mellé képes felzárkózni.


A Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány (PADI) Innovatív vállalkozások a Kárpát-medencében című hétfői konferenciáján kiemelte, hogy Kárpát-medencei innovációs térség létrehozása biztosíthatja a térség további, megfelelő fejlődését. Ebben szerepet biztosítana a kis- és középvállalkozásoknak, egyetemeknek, gazdasági és kereskedelmi kamaráknak is. Ez azért fontos szerinte, mert az innováció a Kárpát-medencei közös fejlődés, növekedés motorja.
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke (MTI-fotó: Kovács Attila)

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke (MTI-fotó: Kovács Attila)
Az MNB elnöke többek között hangsúlyozta, a vállalkozások innovációjának segítésében jelentős szerepe van az államnak, az uniós források felhasználásának, és a bankok hitelezésének. A jövőben a kockázati tőketársaságok jelentős lendületet adhatnak a kkv-knak az innovatív fejlesztésekben - tette hozzá. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint Magyarországnak is a tudásalapú gazdaságra, az oktatás további átalakítására, a gazdaság igényeihez történő igazítására kell helyeznie a hangsúlyt.
 

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu