Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.18. - kedd, Bernadett napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Innovatív projektek a Szent István Egyetemen

2015. november 28. 23:24
Innovatív projektek a Szent István Egyetemen

A „Szakmai innovatív együttműködés a gyakorlatorientált képzésért” című projekt sikeresen megvalósult - tájékoztatott a Szent István Egyetem.

A 390.731.578 forint összegű pályázat kiemelt célja a Szent István Egyetem Békéscsabai, Szarvasi és Gyulai campusain kooperatív és duális rendszerű képzésekkialakítása (felnőttképzés és felsőfokú szakképzések), a helyi gazdasági szereplőkkel való együttműködés erősítése, továbbá a gyakorlatorientáltság növelése és a munkaerőpiac-orientált, vállalkozói kompetenciák fejlesztése a felsőoktatási képzésekben. A projekt az Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karának Békéscsabai, Gyulai és Szarvasi campusain valósult meg. A projekt 100%-os támogatottságú és az Európai Unió  támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

Széchenyi 2020, pályázat, innováció

 

Az innovatív projektek az Európai Unió  támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósultak meg
Emellett támogatást nyert a A„SMART CITY: Innovatív kutatási hálózatok fejlesztése Gyula és Salgótarján városokban” (TÁMOP-4.2.1.D-15/1/KONV-2015-0007)című pályázat is, 299.738.000 forint összeggel. A projekt általános célja egyfelől a felsőoktatási intézmények képzési és kutatási portfóliójának szinergikus, tudományterületek közötti összekapcsolása, így a felsőoktatási intézmények szerepének erősítése a kreatív város vagy „smart city” koncepció megvalósításában, a kedvezőtlen társadalmi-gazdasági változások megelőzésében vagy kezelésében, illetve a fenntartható vidék megszervezésében. A projekt célja továbbá a felsőoktatási jelenlét biztosítása új, innovatív megoldásokkal az oktatás és a kutatás olyan területein, ahol a felsőoktatási szolgáltatások megjelenése hiánypótló. A projekt megvalósulása a konkrét szakmai célok mellett lehetőséget biztosított a kutatói utánpótlás nevelésére, továbbá a regionális K+F kihívásoknak történő megfelelésre is.

 

-kt-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu