Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.08. - csütörtök, Mária napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Innovatív program az újranyitó fürdők számára

2021. május 13. 11:56
Innovatív program az újranyitó fürdők számára

Innovatív programmal segíti az újranyitó fürdőket a SYNLAB és a Magyar Fürdőszövetség, amellyel a hatékony és biztonságos üzemeltetéshez kívánnak hozzájárulni.

A közelmúltban életbe lépő lazító intézkedések miatt Magyarországon újra kinyithatnak a fürdőhelyek is a védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek számára, az egészségügyi kockázatok miatt azonban a fürdőknek kötelező önellenőrző vízvizsgálatokon kell átesniük. Az egészségügyi kockázatok csökkentése érdekében országos tisztifőorvosi ajánlás is segíti a fürdőzőket.

 

Az újranyitás miatt a SYNLAB, Magyarország és Európa legnagyobb labordiagnosztikai szolgáltatója, valamint a Magyar Fürdőszövetség egy innovatív programmal állt elő a fürdőhelyek számára. A SYNLAB Kiválósági Programként nevezett kezdeményezésben szereplő fürdők a program részeként a korábban említett önellenőrzéseken túl, a napi rutinszerű takarítási hatékonyságukat szúrópróbaszerű ellenőrzéseknek vetik alá, hogy ezáltal is csökkentsék az egészségügyi kockázatokat.

 

A járványhelyzet által a fürdőhelyekre látogatóknak is egyre fontosabb, hogy a megfelelő és biztonságos higiéniai körülmények adottak legyenek. Fontos kiemelni továbbá azt is, hogy ha egy szolgáltató csatlakozik ezen programhoz, akkor azt a vendégek is pozitív hírként kezelik, tudván hogy az a fürdőhely a lehető legtöbbet megteszi annak érdekében, hogy az odalátogatók biztonságos körülmények között kapcsolódhassanak ki.

 

Az alap vízvizsgálatokon túl felületi és levegővizsgálatok is lesznek

 

Az innovatív programról és az együttműködésről mind a SYNLAB, mind pedig a Magyar Fürdőszövetség részéről megszólaltak az érintettek:

 

„A SYNLAB országos viszonylatban is nagy számban végez vízvizsgálatokat, sok fürdővel állunk napi kapcsolatban, különösen jellemző ez a nyitást megelőző, feszített tempójú felkészülési időszakban. A kémiai, bakteriológiai vizsgálatok mellett gyakran kapunk kérdést arra vonatkozóan is, hogy a fürdőknek a takarítási hatékonyság, higiéniai megfelelőség önkéntes ellenőrzésére milyen lehetőségeik vannak. Erre a valós igényre reagálva kezdtünk el kidolgozni egy komplex programot a Magyar Fürdőszövetséggel. Ez útmutatóként szolgál fürdőüzemeltetők számára abban, hogyan segíthetnek a higiéniai ellenőrzések a hatékony és biztonságos működésben” – árulta el Szováti Katalin, a SYNLAB Hungary Kft. környezetanalitikai üzletágának vezetője.

 

„A Magyar Fürdőszövetség örömmel és büszkén vesz részt minden olyan kezdeményezésben, amely a hazai fürdőkben a minőségi szolgáltatást és a biztonságos fürdőélményt támogatja. A SYNLAB Kiválósági Program transzparens és objektív vizsgálataival hiteles visszajelzést nyújt a fürdőüzemeltetők számára saját munkájukról, egyúttal a vendégek is bármikor tájékozódhatnak a higiéniai körülmények színvonalas biztosításáról” – tájékoztatott Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.


A SYNLAB Kiválósági Programban a szolgáltatók arany és platina fokozatokat szerezhetnek, majd tarthatnak meg, amelyekhez azonban több kritériumnak és elvárásnak kell megfelelni. A program által a kötelező önellenőrzéseken túl felületi és levegővizsgálatokon esnek át a fürdők, a vendég pedig vizuálisan szemléltetett módon kap tájékoztatást, hogy az adott helyen milyenek a higiéniai megfelelések - derült ki a Turizmus.com közleményéből.

 

Forrás: Turizmus.com
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu