Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Innovációs kutatóközpont épült a Karcagi Ipari Parkban

2015. July 08. 12:34
Innovációs kutatóközpont épült a Karcagi Ipari Parkban

Világszínvonalú kutatások és fejlesztések kezdődhetnek a  Recy-Pet Hungária Kft. PET-palackok teljes újrahasznosítását szolgáló innovációs kutatóközpontjában.


A „FOOD-GRADE” Élelmiszeripari PET Műanyaghulladék Újrahasznosító Innovációs Központ elsősorban az élelmiszeripar csomagolásakor keletkező PET műanyaghulladék, mint másodnyersanyag újrahasznosításával foglalkozik. A társaság célja egy olyan élelmiszer- környezetipari ágazati fejlesztési központ létrehozása volt, amely a feldolgozás mellett helyszínt, kutatási bázist biztosít azon innovatív kutató és fejlesztő cégek, kutatók, valamint felsőoktatási hallgatók részére, akik az élelmiszeripar és a hulladékgazdálkodás interdiszciplinális kapcsolódási pontjain tevékenykednek, kutatnak.Az új technológia képes lesz arra, hogy bármilyen minőségű PET palack a kupakkal és a címkével együtt újrahasznosítható legyen.

 

PET-palackok teljes újrahasznosítását szolgáló innovációs kutatóközpontot hozott létre a Recy-Pet Hungária Kft.

PET-palackok teljes újrahasznosítását szolgáló innovációs kutatóközpontot hozott létre a Recy-Pet Hungária Kft.
A projekt keretében egy 26.500 nm-es telken, 4638 m² es nettó alapterületű, kétszintes innovációs központ épült fel. Az Innovációs Központ komoly alkalmazott K+F+I tevékenység végzésére, akár kihelyezett képzésekre (ld. előadó terem) lesz alkalmas, és a legmodernebb gyártástechnológia alkalmazásával egyetemiképzések színteréül szolgál.A beruházás költsége közel 2 milliárd 850 millió forint, amelynek 70%-át, azaz 1.993.764.500 Ft-ot, az Új Széchenyi terven belül elnyert uniós támogatásból finanszírozták. A fejlesztés eredményeképpen a cég 70 új munkatársat kíván a projekt fenntartási idejében foglalkoztatni.


-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu