Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Innováció nélkül nincs versenyképesség a mezőgazdaságban

2016. October 26. 10:26
Innováció nélkül nincs versenyképesség a mezőgazdaságban

A Magyarországi FÁK Üzleti Klub, az oroszországi alapítású Gyáriparosok és Munkaadók Nemzetközi Kongresszusa és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által szervezett konferencia középpontjában az innovatív együttműködés állt, elsősorban a mezőgazdaság területén.

Az együttműködés elsősorban a FÁK országok, a kelet-európai országok és Magyarország között zajlik, az országok ezáltal segítik egymást, hogy akár különböző piacokra is bejussanak. Zupkó Gábor az EU Bizottság magyarországi képviseletének vezetője nyilatkozott, amiben kifejtette, hogy nem elegendő az a befektetés, ami az innovációba érkezik, pedig ez Európa gazdaságfejlődésének motorja. Kiemelte az Európai Beruházási Alapot, amely különböző forrásokat biztosít a kkv szektor számára, hogy megvalósíthassák az ötleteiket.

 

Zupkó Gábor az innovációs forrásokról

 

Ilin Pavel az orosz-magyar kapcsolatokról

 

 

Ilin Pavel, az Oroszországi Föderáció Kereskedelmi Képviselőjének helyettese az orosz-magyar kapcsolatokról beszélt kameránknak. Hangsúlyozta, hogy az áruforgalom és az együttműködés visszaesése ellenére is jóra fordulhat a két ország közötti kapcsolat, illetve pozitívumai is lettek a visszesésnek. A szankciók és intézkedések következtében felerősött az orosz mezőgazdaságban az törekvés, hogy helyettesítsék a kieső importot. Ugyanakkor továbbra is nagy potenciált látnak a magyar vállalkozásokban, reményeik szerint mindkét ország tud olyan ötlettel szolgálni, amit a másik hasznosítani tud.

 

 

Raskó György az együttműködés lehetséges kimeneteléről

 

Raskó György, a Csopak Holding vezérigazgatója elsősorban a jövőbeni lehetőségekről beszélt: ha az országok továbbra is jól használják fel a mezőgazdasági innovatív ötleteket, akkor erre egy világszínvonalú állattenyésztés is épülhet, hiszen a jó minőségű, nagy mennyiségű és olcsó takarmány megadja a lehetőséget az invesztálásra - fejtette ki. "Én azt jósolom, hogy a következő két évtized, ennek a régión mezőgazdaságának felemelkedéséről fog szólni."

 

Vaszilij Travel az együttműködésben rejlő lehetőségekről

 

Vaszilij Travel, a Gyáriparosok és Vállalkozók Nemzetközi Kongresszusa elnöke és a Moldovai Gyáriparosok és Vállalkozók Nemzeti Kongresszusa elnöke elsősorban köszönetet mondott a szervezőknek, illetve a magyar kormánynak, hogy minden feltételt megteremt az együttműködés működéséhez. Biztosítt mindenkit arról, hogy óriási lehetőségeket látnak az együttműködésben, hiszen az MKKP-nak 27 ország a tagja és különböző piaci hozzáférést tudnak biztosítani.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu