Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.05.30. - Tuesday, Zsanett, Janka napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Innováció: a K&H ügyfelei okostelefonnal is fizethetnek

2021. April 08. 10:18
Innováció: a K&H ügyfelei okostelefonnal is fizethetnek

A hazai pénzintézetek közt elsőként a K&H bank vezeti be a Google Pay használatát. Ez azt jelenti, hogy ügyfelei bárhol gond nélkül fizethetnek digitalizált eszközzel. Biztonságosabb, gyorsabb fizetési lehetőséget garantál a modern technológia, amellyel a K&H reflektál a megváltozott piaci helyzetre.  

A fizetési szokások ugyanis számokkal kifejezve is változtak 2021-re. Nemcsak a negyedik generációs ipari forradalom technikai vívmányai miatt, a koronavírus-járvány is közrejátszott abban, hogy az internetes fizetés irányába tolódjanak el az adatok. Országosan 7 százalékkal többen használják a kártyát a készpénzzel szemben, a K&H ügyfelei közül pedig 22 százalékkal több a készpénzmentes fizetési módot preferálók száma.  

 

Gyorsabb és biztonságosabb a fizetés

 

A K&H úgy döntött, bevezeti Magyarországon a Google Pay okostelefonos fizetési megoldást - elsőként a hazai pénzintézetek közül. Az okostelefonos fizetési mód igen egyszerű, és a tévhitekkel ellentétben rendkívül biztonságos is. A Google Payt bárhol használhatják majd a K&H ügyfelei. A bank által kibocsátott bankkártyák adatai a telefonra másolva úgynevezett tokenekre cserélődnek az eszközben. Ezek a tokenek biztosítják a fizetési tranzakciót. Mivel csak az adott telefonnal lehet az adott kártyát használni, a fizetés biztonságos.  

 

Az üzletekben érintésmentes lehet a fizetés, az online felületeken pedig a gyorsaság és biztonság a domináns érv a virtuális technológiát preferálók körében. Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője szerint a lépés időszerű, hiszen a bank digitálisan aktív ügyfeleinek száma fokozatosan növekszik. Elmondása szerint 570 ezer emberről van szó. A Google Pay bevezetésével az okostelefonos kártyás fizetések számának további jelentős növekedésére számít a pénzintézet.  

 

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu