Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.23. - vasárnap, Alfréd napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Először rendezték meg a think.BDPST nemzetközi innovációs konferenciát

2016. március 12. 10:41
Először rendezték meg a think.BDPST nemzetközi innovációs konferenciát

Csak az innovatív nemzetek lehetnek sikeresek - mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Antall József Tudásközpont által szervezett think.BDPST megnyitóján.

A világ változóban van, csak azok az országok élhetnek túl, erősödhetnek meg, amelyek megfelelő kreativitással, innovativitással rendelkeznek - mondta újságíróknak a miniszter a megnyitó előtt. Ha a visegrádi országok hosszú távon is az európai növekedés motorjai akarnak lenni, a legügyesebbnek és a legrugalmasabbnak kell lenniük. Ezt szolgálja ez a regionális innovációs fórum, melyen a V4 legmagasabb szintű politikai, technológiai, gazdasági és oktatási vezetői vesznek részt - mondta a miniszter. A konferenciát minden évben megrendezik majd - tette hozzá.Kiállítás és bemutató a think.BDPST elnevezésű innovációs stratégiai fórumon a budapesti Várkert Bazárban 2016. március 9-én.  MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke kiemelte: a jó ötletek általában egyszerűek. Ilyen volt annak idején Antall József miniszterelnök ötlete is a közép-európai országok együttműködésének, a Visegrádi Együttműködésnek az életre hívásával - véli Pálinkás József, hiszen a geopolitikai környezetből természetesen adódik. A szerveződés ezért időtálló, a visegrádi országok helyzete, érdekei ma is hasonlóak. Ha ez a négy ország összefog, Európában és a világban is számolnak velük - szögezte le az innovációs hivatal elnöke.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu