Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.29. - Friday, Mihály napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Együttműködik a KSH és az NKFI Hivatal az innováció jegyében

2017. October 12. 12:23
Együttműködik a KSH és az NKFI Hivatal az innováció jegyében

A Központi Statisztikai Hivatal, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vezetője szorosabb együttműködésről, az intézmények és vállalkozások innováció-tudatosságát ösztönző tájékoztatás javításáról egyeztetett. 

A két hivatal célja, hogy pontosabb adatokat kapjanak a kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységet végző vállalkozásoktól. A közlemény szerint Vukovich Gabriella, a KSH elnöke és Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke a többi között olyan kampányok indításáról is egyeztetett, amelyek erősítenék az adatszolgáltatók innováció-tudatosságát.

 

Együttműködik a KSH és az NKFI Hivatal az innováció jegyében

A Központi Statisztikai Hivatal és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal együttműködésének célja, hogy pontosabb adatokat kapjanak a kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységet végző vállalkozásoktól

 

Hangsúlyozták, hogy a kutatás-fejlesztési és innovációs statisztikák egyedi adatszolgáltatására támaszkodnak, a szerveztek maguk mérlegelik, hogy végeztek-e kfi-tevékenységet és milyen ráfordításaik voltak ilyen célokra. Amennyiben az adatszolgáltatók tisztában vannak az innováció fogalmával és jelentőségével, az pontosabb adatokat és hitelesebb adatszolgáltatást eredményezhet. Az együttműködés javíthatja az adatok előállításának módszertanát, minőségét, felhasználhatóságát, az adatszolgáltatás folyamatát is - áll a közleményben.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu