Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Együttműködés az agrárkutatás jegyében

2017. November 09. 14:02
Együttműködés az agrárkutatás jegyében

A visegrádi országok agrárkutatási intézményei partnerségi együttműködési megállapodást kötöttek a mezőgazdasági kutatások és tudományos tevékenységek összehangolása érdekében.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hangsúlyozta, hogy a V4-partnerségi nyilatkozat aláírásával egy új fejezet kezdődik a közép-európai agrár-, élelmiszergazdasági és környezetvédelmi kutatásban és együttműködésben. Elmondta, a V4-ek feladata, hogy olyan életminőséget, élelmiszerminőséget, kutatási és termelési színvonalat produkáljanak, amely versenyképes és méltó a visegrádi országokhoz. Hangsúlyozta, olyan megoldásokat kell találni, amelyek képessé teszik a magyar gazdákat az egészséges, jó minőségű, természetes élelmiszerek előállítására. 

 

Együttműködés az agrárkutatás jegyében

Együttműködési megállapodást kötöttek a mezőgazdasági kutatások és tudományos tevékenységek összehangolása érdekében

 

Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója elmondta, hogy a megállapodással a V4-es magyar elnökséghez kapcsolódva egy olyan szakmai hálózatot hoznak létre, ahol a résztvevő kutatási intézmények, vagy az agrárkutatást koordináló ernyőszervezetek összehangolják kutatási tevékenységüket annak érdekében, hogy a közép-európai térség minél eredményesebben felkészüljön a globális kihívásokra.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu