Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Egy felmérés szerint a magyarok nyitottabbak az új technológiákra az európai átlagnál

2016. June 16. 12:00
Egy felmérés szerint a magyarok nyitottabbak az új technológiákra az európai átlagnál

A Samsung fogyasztói szokásokat vizsgáló 18 európai országban végzett reprezentatív kutatásból kiderült, hogy a magyarok jóval nyitottabbak az új technológiákra mint az európai átlag, azonban kevésbé tudják értelmezni az innovációkról szóló híreket.

A magyarok 58 százaléka nyilatkozott úgy, hogy figyelemmel kíséri az innovációt, és 86 százalékuk mondta, hogy foglalkoztatják a közeljövőben vásárolni tervezett elektronikai eszköz tulajdonságai, szemben az európaiak 25, illetve 45 százalékával. Ennek következménye, hogy a magyaroknak sokkal nagyobb elvárásaik vannak: a magyarok 59 százaléka várja az új berendezéstől vagy készüléktől, hogy megkönnyítse és tegye egyszerűbbé az életét.

 

A nők jobban élvezik a tecnológiát - forrás: ng.hu

16-24 éves korosztályban a férfiak 3 százaléka, míg a nők 20 százaléka élvezi jobban a technológia adta örömöket

 

Viszont a magyarok 21 százaléka nyilatkozott úgy, hogy összezavarják az újabb és újabb tecnológiai szakkifejezések, míg európában ez a szám csak 12 százalék. A magyar válaszadók 5 százaléka jelentette ki, hogy minden kifejezést ért, európai viszonylatban több mint 12 százalék jártas az ilyen témákban. Érdekes eredmény, hogy a nők mindegyik korosztályban nagyobb százalékban válaszolták, hogy az élet minden területén élvezik a technológia vívmányok előnyeit, mint a férfiak.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu