Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Cseresnyés: alkalmazkodni kell a változáshoz

2017. May 30. 15:00
Cseresnyés: alkalmazkodni kell a változáshoz

Az Ipartestületek Országos Szövetségének 34. országos közgyűlésén Cseresnyés Péter, munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár a digitalizáció hatásairól és lehetőségeiről beszélt, kifejtette, hogy milyen kihívások előtt áll a kis- és közepesvállalkozások szektora.

"A digitalizáció, az automatizáció kihívásai a következő területeket érinti: logisztika, feldolgozóipar, építőipar, irodai adminisztráció és bizonyos szolgálatások, mint a raktározást" - fejtette ki Cseresnyés Péter, hozzátéve, hogy a legtöbb területen a digitális fejlődés kiváltja majd az emberi munkaerőt. Ugyanakkor ennek köszönhetően csökkennek majd a költségek, így versenyképesebbé válnak a vállalkozások - tette hozzá. "Kényszer lesz a technológiai váltáshoz való igazodás" - hangsúlyozta az államtitkár.

 

"Kényszer lesz a technológiai váltáshoz való igazodás, de versenyképesebbé válhatnak a vállalkozások"

 

Cseresnyés Péter több különböző példákat is felhozott, mint a raktározást, a könyvelést vagy az építőipart, ahol a megfelelő technológia alkalmazás kiválta majd az emberi munkaerőt. Fontos a szakmai tudásszint emelése és az alacsonyan képzett munkavállalók képzése - hangsúlyozta. Az Ipar 4.0 és Gazdasági innovációs és operatív program ugyanakkor segíti a digitális világba való becsatlakozást, több milliárd forint áll rendelkezésre a kompetenciák, az idegen nyelvi készségek fejlesztésére, a munkaerőipacra lépés támogatására, valamint az ifjúsági garancia és a gyakornoki programra.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu