Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.04.08. - szerda, Dénes napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Az Unió is támogatja a Debreceni Egyetem innovációs programját

2015. november 07. 23:15
Az Unió is támogatja a Debreceni Egyetem innovációs programját

A Debreceni Egyetem projektjének egyik célja egy gyermekgyógyászati innovációs központ megvalósíthatóságának előkészítése és egy gyerekgyógyászati gyógyszerinformációs szolgálat létrehozásának megalapozása.


A Debreceni Egyetem (DE) tájékoztatása szerint 7 kutatóhálózatban több mint száz szakember dolgozik együtt a Komplex innováció – Egészségipari hálózat a hatékonyság növelése érdekében című pályázatban.  A projekt eredményei új, innovatív diagnosztikus és terápiás eljárások gyermekgyógyászati alkalmazásához is segítséget nyújthatnak majd. A programot több mint 362,6 millió forinttal támogatta az Európai Unió.

 

 

Debreceni Egyetem, kutatás, innováció

 

A Debreceni Egyetemen közel 240 kutatócsoport végez kutatásokat 15 karon

 
Az egyetem évek óta nagy figyelmet fordít az innovációra és a kutatásra. A Debreceni Egyetemen közel 240 kutatócsoport végez kutatásokat 15 karon. Az intézményben az ipari együttműködések szempontjából kiemelt, stratégiai kutatási ágazatok közé tartoznak az egészségiparhoz kötődő területek, a funkcionális élelmiszerek fejlesztése és agrárkutatások, illetve az informatika, környezettechnológia és energetika területén végzett kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység.-csa-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu