Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.14. - vasárnap, Marcell napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Az ötlettől a megvalósításig - a legapróbb változás is már innováció

2016. november 29. 11:52
Az ötlettől a megvalósításig - a legapróbb változás is már innováció

A Nemzetközi Innovációs Konferencia, Kiállítás és Ötletbörze célja a hazai vállalkozás esélyeinek növelése, a résztvevők megismerték az innovációs ötletek megvalósításának ösztönzőit és korlátait, a témához tartozó forrásokat, a hazai és a nemzetközi pályázati lehetőségeket. 

Marjay Gyula, a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetének elnöke beszésében az innováció jellegzetességeiről beszélt. Kiemelte a fogyasztói orientáltságot és a piac alapos ismeretét, hiszen ha nem ismerjük a fogyasztói igényeket, akkor már az elején elbukhat a tevékenység. Egyetértett Koji Lászlóval, miszerint a legapróbb újítás is már innovációnak számít; "hiszem, hogy mindenki fejében van valami, amivel jobbá, szebbé, piacképesebbé és újabbá lehet tenni a dolgokat" - fogalmazott az elnök.

 

Marjay Gyula, a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetének elnöke

 

"Az innováció, mint fogalom az új vagy továbbfejlesztett. Tulajdonképpen mindegy, hogy termék vagy szolgáltatás fejlesztésről van szó, mind a kettőnél elengedhetetlen az innováció. Eljárás- vagy módszerfejlesztés is egy innováció, és nem utolsó sorban egy cégen belüli szervezetátalakítás, amellyel hatékonyabb, költségcsökkentőbb eljárást lehet megvalósítani, esetleg még a munkaválallók körülményeit is javítani lehet."

Krisán László, a KAVOSZ vezérigazgatója a KAVOSZ Széchenyi kártya programjáról beszélt, amely innovatív, mivel egy olyan banki termékről van szó, amelynek nincs köze a banki tevékenységhez. Elmondta, hogy véleménye szerint a kkv szektor számára elosztott pénz nem megfelelő, "hét év válságon vagyunk túl, így nem támogathatjuk egyedül az erős vállalkozásokat".

 

Krisán László, a KAVOSZ vezérigazgatója

 

Kifejtette, hogy a 2007-2013-as időszakban hat fő probléma merült fel a kkv szektor fejlődésében, többek között az önerőhiánya, illetve az adminisztrációs problémák. Negatív és pozitív példákat is felhozott, hozzátette, hogy pár probléma már megoldódott, avagy már megoldás alatt áll.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu