Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Az innovatív együttműködés mindenki érdeke

2016. October 25. 14:01
Az innovatív együttműködés mindenki érdeke

Konferenciát rendezett a Magyarországi FÁK Üzleti Klub, az oroszországi alapítású Gyáriparosok és Munkaadók Nemzetközi Kongresszusa és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), melyről interjút adott Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkár, Gyabronka Tibor, a FÁK Üzleti Klub elnöke és Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

A konferencia elsődleges célja az innovációs együttműködési lehetőségek keresése volt a FÁK országok, a kelet-európai országok és Magyarország között. Dávid Ferenc elmondta, hogy a rendezvényen megjelent országok nagyrésze nem tajga az Európai Uniónak, így számukra Magyarország egyfajta dobbantó deszka és összekötő híd az európai közösség országaival. A magyar érdekeltég inkább gazdasági jellegű, mivel hazánk méretei akadályozzák a húzóágazatok, vagyis a mezőgazdaság és az élelmiszerfeldolgozó ipar fejlesztését, az együttműködés lehetőséget biztosít Magyarország számára, hogy a FÁK országokban a mezőgazdasági jellegű termékeket, mezőgazdasági jellegű technológiákat, illetve ipari egységeket telepíthessen.

 

"A mai nap arról szólt, hogy milyen új technológiák, források és milyen innovációs lehetőségek vannak arra, hogy ez a kapcsolat szorosabb legyen."

 

 

Gyabronka Tibor, a FÁK Üzleti Klub elnöke kameránknak elmondta, hogy a klub mit várt ettől a konferenciától. "A konferencia célja, hogy elinduljon egyfajta eszmecsere az innováició témájában, találni egy közös platformot, ahol közös célokat lehet kitűzni. Ezenkívül azt gondoluk, hogy az országok közötti párbeszéd fontossága és az innováció nem csak egy-egy ország témaköre, hanem nemzetközi, főleg mostani globalizált világban." Minden ország bemutatta a saját gyakorlatait, kifejtete a tapasztalatait, amit akár a többi ország is adaptálhat.  

"Ha közös cél születik, akkor elérte a konferencia a célját"

 

 

Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az együttműködés fontosságáról beszélt, kiemelve az orosz kapcsolatokat. Elmondta, hogy a magyar gazdaságot elsősorban az export vezérli, így folyamatosan keresni kell, azokat a lehetőségeket, ahol növelni lehet az exportot. "Mi próbáljuk ösztönözni a vállalatokat, hogy keressék az együttműködésre a lehetőségét, és ugyanerre ösztönözzük az orosz és FÁK állambeli országokat is."

 

"Az orosz együttműködések mutatják meg, hogy vannak további lehetőségek is"

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu