Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Az innováció területén működne együtt a Szegedi Tudományegyetem és az NI Hungary Kft.

2015. July 14. 16:23
Az innováció területén működne együtt a Szegedi Tudományegyetem és az NI Hungary Kft.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és az NI Hungary Kft.júliusban stratégiai megállapodást kötött, főként kutatás-fejlesztési, oktatási és pályázati együttműködések érdekében.

A magyarországi egyetemek közül elsőként a Szegedi Tudományegyetemmel kötött stratégiai megállapodást a mérés- és irányítás automatizálás területén vezető National Instruments (NI) vállalatcsoport debreceni leányvállalata, az NI Hungary Kft. Az együttműködés célja, hogy a partnerek kölcsönösen segítsék egymást az innovációs és oktatási tevékenységeikben, folytassák és kibővítsék a kutatás-fejlesztési projektjeiket és vállalkozásfejlesztési programokat indítsanak- írja az egyetem a honlapján. Többek között célul tűzték ki a szegedi Science Parkban, az ELIPOLIS-ban megvalósuló inkubátorházban egy közös laboratórium létrehozását is.

 


Prof. Dr. Szabó Gábor, az SZTE rektora, Devecz Miklós, az SZTE Kancellárja és Dr. Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője az együttműködés aláírásakor


 

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói emellett négy- illetve hathetes szakmai gyakorlatokon vehetnek részt az innovatív vállalatnál. Prof. Dr. Szabó Gábor, az SZTE rektora az ünnepélyes aláíráson elmondta: A Szegedi Tudományegyetemnek szüksége van arra, hogy az innováció területén vállalati partnerekkel tudjon együttműködni, a vállalati szférának pedig arra, hogy hozzáférjen az egyetemen felhalmozott tudáshoz. Ezek a tényleges együttműködések Magyarországot helyzetbe fogják hozni és az ország sikeres lehet nemzetközi szinten is. Hangsúlyozták: az SZTE július 9-én írt alá együttműködési megállapodást a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók „Akkreditált Innovációs” Klaszterrel is.
-kt-


Forrás és kéo: SZTEinfo

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu