Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Az elektromos fűtés innovatív eszközei

2022. May 02. 13:44
Az elektromos fűtés innovatív eszközei

Növekvő érdeklődés övezi az alternatív fűtési berendezéseket

Vitathatatlan tény, hogy a magyar háztartások többségében jelentős korszerűsítésre szorulna a fűtési rendszer. A lakosság egyre jobban igényli a megfizethető megoldásokat, amik amellett, hogy nem emésztik fel a teljes családi vagyont, megbízhatóak és könnyen kezelhetőek. Éppen ezért érzékelhető a piacon az a tendencia is, hogy nem csak fokozott érdeklődés övezi az okos eszközöket, de a vásárlási szándék és kedv is egyre magasabb.

 

Tehát összességében elmondható, hogy a magyarok egyre jobban nyitnak az okos megoldások felé, miközben a céljuk az, hogy a kiadásaik ne növekedjenek, hanem a technológia segítségével inkább csökkenjenek. Az elektromos fűtés létezése nem újdonság, de sokan még mindig a legdrágább fűtésnek tartják, amit csak kevesen engedhetnek meg magunknak. Ennek cáfolatához elég belegondolni abba, hogy az elmúlt években a világ milyen fejlődésen ment keresztül, az eszközök, amiket néhány évtizede még nem is ismertük, ma milyen fontos részét képezik az életünknek. Éppígy alakultak át a fűtési eszközök is.

 

Milyen típusok közül választhatunk?

 

Az egyik legismertebb típus a padlófűtés, ami valójában több változatban is létezik, hiszen a fűtőkábeles fűtőszőnyeg mellett az intelligens fűtőfóliaként is ismert infrafűtés is elérhető. Korszerű alternatíva, hiszen a precíz irányítás révén a fogyasztás remekül kiszámítható, kordában tartható. Arról nem is beszélve, hogy a termosztátokkal vezérelt fűtések szobánkénti beállítást is lehetővé tesznek, így csak és akkor fűtűnk, ahol és amennyit szeretnénk.

 

Az elektromos fűtés leginkább hozzánk illő eszközét a legkönnyebben úgy találjuk meg, hogy felmérünk néhány dolgot. Milyen gyakori használatban lesz a berendezés? Alkalmi, rendszeres? Mekkora a helyiség, aminek a fűtését tervezzük? Egy hangárról van szó, csak a fürdőszobánkba kellene egy extra hőforrás? Az sem mindegy – ahogy semmilyen fűtés esetében sem az --, hogy milyen az ingatlan szigetelése, illetve a nyílászárók állapota.

 

De azzal is érdemes a tervezéskor foglalkoznunk, hogy milyen energiaforrásunk van, hiszen egy napelem használata nagyban módosíthat a kiadásainkon, természetesen lefelé csökkentve a költségeket. Az elektromos fűtésnek tehát több változata is létezik, ismerjük a fűtőfilmet, az infrapanelt, a fűtőszőnyeget, a fűtőpanelt, de a sötétsugárzót is. Érdemes a jellemzőiket megvizsgálni, megismerni, hiszen a részletes leírásokkal pontos képet kapunk arról, hogy melyik változat az igényeinknek leginkább megfelelő; korszerű, hosszú távon is alacsony kiadásokkal üzemeltethető okos megoldásokban nem lesz hiány.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu