Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.18. - csütörtök, Ilona napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

Agrárinnovációs ötletverseny a fejlődés jegyében

2019. március 24. 09:51
Agrárinnovációs ötletverseny a fejlődés jegyében

Az agráriumra sokan még mindig elmaradott ágazatként tekintenek, ezen a szemléleten pedig csak akkor lehet változtatni, ha az ágazatban is létrehoznak egy a startup vállalkozások megjelenését segítő támogató környezetet - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a kamara és a Design Terminal közös szervezésében megvalósult agrárinnovációs ötletverseny megnyitásán.

Győrffy Balázs hozzátette: a Gazdálkodj okosan! NAK Agrotech Hackathon című  24 órán át folyamatosan zajló versenyre 140 fiatal, 50 csapatban jelentkezett. A kamara és a Design Terminál szakembereiből álló zsűri közülük választotta ki azt a legjobb 13 csapatot, akik a versenyben összemérhetik tudásukat, az általuk készített ötlet hasznosságát. 

 

Agrárinnovációs ötletverseny a fejlődés jegyében

Magyarországon az agrárium az egyik legkevésbé digitalizált ágazat

 

A versenyre elsősorban fiatalok jelentkezését várták, mégpedig azért, mert az általuk képviselt újszerű, kreatív gondolkodásra a mezőgazdaságban is nagy szükség van. Böszörményi-Nagy Gergely a Design Terminal vezetője hozzátette: a programmal tehetséges diákok százainak figyelmét irányították az agrárszektorra. A verseny abban nyújt segítséget, hogy a magyar fiatalok a mezőgazdaságban is megtalálhassák az innovációs és vállalkozási lehetőségeket. A verseny résztvevői között vannak informatikusok, fizikusok, terméktervezők és geológusok, csupán a jelentkezők 35 százaléka érkezett az agráriumhoz köthető területekről. Magyarországon az agrárium az egyik legkevésbé digitalizált ágazat, a kialakult helyzet változtatásához azonban a mostanihoz hasonló kezdeményezésekre van szükség.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu