Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.09.27. - kedd, Adalbert napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

A mesterséges intelligenciának egyre fontosabb szerepe van

2021. december 14. 12:10
A mesterséges intelligenciának egyre fontosabb szerepe van

A K&H kutatásából kiderült, hogy a következő években a gazdaság láthatatlan motorjává válhat a mesterséges intelligencia.

A kutatásból kiderült, hogy a magyar vállalkozások 80-90 százaléka nem számol a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásával, viszont kevesebb, mint 15 százalékuk használ valamilyen MI-re épülő rendszert annak ellenére, hogy sikeresebb lenne szervezetük működése.

 


A mesterséges intelligenciának egyre fontosabb szerepe van

A mesterséges intelligencia 2030-ig az élet egyre több területén jelenik majd meg, a pénzügyi szektorban elterjedhet számos előnyével együtt. Az MI miatt a magyar vállalatoknak fel kell nőniük, hogy megfelelően alkalmazni tudják a technológiai újdonságokat.

A mesterséges intelligencia elősegíti a munkavállalók számára a kreatív és felszabadult munkavégzést, amivel olyan műveletektől is mentesülnek, amelyek nem köti le a figyelmüket.  A robotizáció elterjedésével, sokkal több szabad idejük lesz a dolgozóknak.

Az MI a mindennapokban fontossá válthat 2030 pl. az élő beszéd fordításában, vagy szintlépést eredményezhet a gépi tanulásban, tanításban.

 

BG

Forrás: MTI

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu