Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

A magyar kkv szektor digitális fejlődését segíteni kell

2017. May 29. 17:02
A magyar kkv szektor digitális fejlődését segíteni kell

Cseresnyés Péter, munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár az Ipartestületek Országos Szövetségének 34. országos közgyűlésén a kisiparosok helyzetéről és kihívásairól, valamint a digitalizáció hatásairól és lehetőségeiről beszélt.

A kis- és középvállalkozások szektorában az uniós átlaghoz képest magasabb a foglalkoztatási arány, "elemi érdeke a magyar gazdaságnak, hogy a szektorra mindig nagyon komoly figyelem forduljon" - kezdte meg előadását az államtitkár, hozzátéve, a szektor a gazdasághoz az uniós átlaghoz képest nem elég nagy volumenű. A versenyképesség érdekében szükség van a digitalizációra és az automatizációra, amihez elengedhetetlen a technológiaváltás és a munkavállalók képzése - fogalmazott Cseresnyés Péter.

 

"Óriási kihívás előtt áll minden egyes vállalkozás"

 

"A jövőben a magyar kisiparosoknak sokkal többek kell nyújtaniuk az uniós átlaghoz képest" - vélte az államtitkár. A digitalizáció részben kiváltja az emberi munkaerőt, részben viszont emeli a szükséges tudásszintet, amihez meg kell felelni. A kormány a felzárkóztatás érdekében az Ipar 4.0 és a azdasági innovációs és operatív program keretében támogatja a kkv-k felkészülését, továbbá 20 milliárd forint áll rendelkezésre a munkahelyi képzésekre. Cseresnyés Péter a foglalkoztatás növekedését mutatta be különböző jellemzők szerint.

 

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu