Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.06.28. - kedd, Levente, Irén napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

A kormány kiemelt figyelmet fordít az infokommunikációra

2020. augusztus 12. 09:20
A kormány kiemelt figyelmet fordít az infokommunikációra

A kormány kiemelt figyelmet fordít az infokommunikáció és a digitalizáció fejlesztésére, amelynek része a Szupergyors Internet Program megvalósítása - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára Újhartyánban, azon a sajtótájékoztatón, amelyen a SZIP-program keretében újabb 18 ezer végpontot adtak át.

Solymár Károly Balázs közölte, hogy a kormány a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia célkitűzéseként vállalta, hogy 2020-ra minden háztartás számára elérhető legyen a legalább 30 Mbps sebességű interneteléréshez való hozzáférés lehetősége és a háztartások legalább 50 százalékában 100 Mbps-os internet-hozzáférés álljon rendelkezésre. Hozzátette: a digitalizáció adta előnyöket mindenki számára elérhetővé kell tenni, hiszen a modern, fejlődő gazdaság alapja az infokommunikációs technológiák legszélesebb körű használata.

 

A kormány kiemelt figyelmet fordít az infokommunikációra

 

Az államtitkár közölte, hogy a digitalizációban Magyarország jól halad, amit mutat a részben júniusban megjelent 2020. évi Digital Economy and Society Index (DESI) is, amelynek a hálózatok fejlettségét jelző mutatójában Magyarország a 16. helyről a hetedikre ugrott egy év alatt. Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára hangsúlyozta: a térségben élőknek kiemelten fontos, hogy a digitalizáció adta lehetőségeket ki tudják használni, ennek egyik módja a szélessávú infokommunikációs szolgáltatások elérése. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Igazgatóságának alelnöke azt mondta, hogy a digitális térben való jelenlét a mindennapok szerves része, és az elmúlt pár nehéz hónap is bizonyította, hogy mennyire fontosak a jó hálózatok, mekkora szerepe van a digitális eszközöknek a mindennapi életben. Hozzátette: ez a tapasztalat is megerősítette a Vodafone-t abban, hogy növelje aktív szerepvállalását Magyarország digitális versenyképességének fejlesztésében, és emiatt döntött úgy a cég, hogy a SZIP keretében tett vállalása mellett további végpontokat is kiépít.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu