Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.20. - hétfő, Klaudia napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

A klímakutatás áll az idei Felfedezők napja középpontjában

2016. május 19. 12:06
A klímakutatás áll az idei Felfedezők napja középpontjában

Paleontológusok, biológusok, bolygókutatók, vulkanológusok, geográfusok igyekeznek közelebb vinni a terepi kutatás világát az érdeklődőkhöz szombaton, a budapesti Millenáris parkban.

A rendezvény célja a tudományos expedíciók sajátos világának bemutatása: a szakemberek munkájába, módszereibe és eszköztárába pillanthatnak be a látogatók előadásokon és mini kiállításokon keresztül. Idén kiemelt hangsúlyt kap a klímakutatás, melynek során az éghajlatkutatóktól a geográfusokon és biológusokon át a régészekig a Föld életének és folyamatainak feltárása érdekében folyatott vizsgálataikról és azok eredményeiről számolnak be.

 

Az idei Felfedezők Napja középpontjában a klímakutatás áll

 

A Természetvédelmi Világalap (WWF) Magyarország Alapítványa a dunai vizesélőhelyek látványos bemutatójával, a Magyar Földrajzi Múzeum a Balatont bemutató játékával, a barlangkutatók kötélmászó pályával várják a helyszínre érkezőket, de a Tropicarium néhány lakója is bemutatkozik a helyszínen. Az idei Felfedezők napján Tajvan külön standdal várja a látogatókat.  A rendezvényen a Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány idén is odaítéli a Magyar Felfedező Nagydíjat.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu