Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

A HÖOK-al működik együtt az innovációs tárca

2018. December 31. 08:26
A HÖOK-al működik együtt az innovációs tárca

Együttműködési megállapodást kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája.

A dokumentum aláírásával egybekötött sajtótájékoztatón Palkovics László tárcavezető hangsúlyozta, Magyarország nem teljesít jól az úgynevezett startup cégek számában, aminek hátterében az állhat, hogy a fiatalok az egyetem elvégzése után nem motiváltak saját vállalkozás indításában. A HÖOK megfelelő partner lehet ezen helyzet javításában, hogy a kreatív magyar fiatalok és az innovatív vállalkozások egymásra találjanak.

 

Együttműködési megállapodást kötött az innovációs tárca és a HÖOK

A HÖOK és az innovációs tárca együttműködése a startup cégek számának növelésében segíthet

 

A miniszter kitért arra is, a hallgatói önkormányzatok mentorprogrammal csatlakoztak a Tanítsunk Magyarországért programhoz, így segítve a hátrányos helyzetű tanulókat. Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke elmondta, a megállapodás legfontosabb üzenete, hogy a minisztérium számít az ifjúságra. Kiemelte, a HÖOK segítséget nyújthat a tehetséges fiatalok és vállalatok összekötésében, emellett a fiatalok közösségi közlekedést érintő javaslatai is megjelenhetnek, az innovációs tárca pedig képviseltetheti magát a hallgatói önkormányzatok Educatio kiállításán.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu