Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programról is beszélt Rákossy Balázs a Jász-Plasztik beruházása kapcsán

2015. June 27. 21:59
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programról is beszélt Rákossy Balázs a Jász-Plasztik beruházása kapcsán

A kormány a jövő héten dönt arról, hogy a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon (GINOP)  belül rendelkezésre álló 2700 milliárd forintból a korábban tervezett 830 milliárd forint helyett 930 milliárd forintot szán a Jász-Plasztik Kft. beruházásához hasonló fejlesztésekre az idei évben.

Erről a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára, Rákossy Balázs beszélt a cég beruházásának projektzáró ünnepségén. A Nemzetgazdasági Minisztérium három operatív programjával - a Gazdaságfejlesztési és Innovációs, a Területfejlesztési és a Versenyképes Közép-Magyarország -  megkezdődik minden idők legnagyobb gazdaságfejlesztése.  Az uniós források felhasználásában a kormány a hozzáadott érték növelését célzó, munkahelyteremtő beruházásokat támogatja, azt, hogy minél több vállalkozás termeljen exportra is - tette hozzá az államtitkár.

 

 

Kétmilliárdos beruházással százhúsz új munkahelyet teremt a Jász-Plasztik
A politikus szólt arról, hogy a Területfejlesztési Operatív Program több, mint 1200 milliárd forintot biztosít helyi gazdaságfejlesztésre, ezen belül Jász-Nagykun-Szolnok megye fejlesztésére közvetlenül 54 milliárd forintot fog a kormány biztosítani a következő időszakban, Rákossy Balázs  a magyar vállalkozói szellem példájának nevezte a 6000 embert alkalmazó Jász-Plasztik Kft-t. és hangoztatta, hogy a magyar gazdaságnak több hasonló cégre van szüksége. Az ilyen beruházások biztosítják, hogy a gazdaság folyamatosan fejlődjön, hozzájárulnak a magyar gazdaság versenyképességének további növeléséhez. A cég mintegy kétmilliárd forintos technológiafejlesztő beruházással százhúsz új munkahelyet teremtett.

 

 

MTI/MCOnet

Fotó: JÁsz-Plasztik Kft.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu