Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

A digitalizáció a vállalatokat is erősíti

2021. May 03. 12:03
A digitalizáció a vállalatokat is erősíti

Az SAP és az Oxford Economics friss kutatása szerint a koronavírus miatti válságból úgy jöhetnek ki erősen a cégek, ha képesek szoros viszonyt ápolni ügyfeleikkel, mindemellett pedig a lehető legmagasabb fokon digitalizálják folyamataikat, felszabadítva ezáltal az innovációs potenciált.

 

AZ SAP és az Oxford Economics közös, nemzetközi kutatásában 2000 vállalat részvételével készítettek felmérést, amelynek keretein belül kis- és középvállalkozások vezetőit kérdezték arról, hogy mi az, ami a leginkább segíti őket abban, hogy a jelenlegi új gazdasági helyzethez alkalmazkodni tudjanak és a legtöbbet hozzák ki cégükből a járvány időszaka alatt is.

 

A kutatásból kiderült, hogy a kkv-k előtt álló legnagyobb kihívások kétfelé oszlanak meg: egyrészről rendkívül gyors ütemben szükségessé vált, hogy digitalizáljanak és automatizáljanak mindent, amit csak lehetséges, hiszen ezáltal képesek csökkenteni költségeiket és tehermentesíteni a kulcs-munkaerőt, valamint az innovációs potenciált is felszabadíthatják általa. Ugyanakkor fontos, hogy megőrizzék a személyes jelleget is, amikor az ügyféllel kapcsolatot létesítenek, hisz ezáltal érhetik el könnyebben, hogy az ügyfél megbízzon bennük.

 

A kutatás egyik legfontosabb tanulsága továbbá az volt, hogy a digitalizációt nem egyszeri projektnek kell tekinteni, hanem egy új szemléletnek. Aki egyszer belekezd a digitalizációba, annak folyamatosan foglalkoznia kell ezzel a területtel, hisz ezáltal újabb és újabb részeredményeket, sikerélményeket érhet el.

 

A digitalizáció sokkal átláthatóbbá teszi az üzleti folyamatokat 

 

A felmérésből kiderült, hogy a pénzügyileg stabilabb és jobban teljesítő kis- és középvállalkozások előrébb tartanak a digitalizáció területén. Ezenfelül a kutatás kimutatta, hogy a következő években pont azok tervezik legkevésbé az ebbe való befektetést, akik még az első lépéseket sem tették meg az automatizáció irányába, valamint, hogy azok szándékozzák a legjelentősebb fejlesztéseket végrehajtani ennek irányába, akik már kimagaslóak benne, vagy már teljesen átálltak a digitális működésre.

 

A felmérés eredményei szerint a digitalizáció a megkérdezett cégvezetők 45 %-a szerint képes csökkenteni a hibákat, a kockázati tényezőket, valamint az ezzel járó költségeket. Mi több a cégvezetők 40%-a azt válaszolta, hogy a digitalizáció felmenti a beosztottakat a rutin feladatok végzése alól, ezáltal a magasabb szintű és értékesebb üzleti folyamatokra tudnak koncentrálni, mindemellett pedig nagyobb rálátást biztosít az ügyféligényekre.

 

(Forrás: MTI)
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu